2014

Nyhedsbrev nr. 2, juni 2014

 

Så er det tid til lidt nyheder fra Ramløse Husflid, her i den gode danske sommer.

Siden sidst, har vi desværre måttet sige farvel til en af vores kære medlemmer Else-Marie Clausen ”Rie” som tabte kampen mod kræften. Foreningen sendte naturligvis en buket med et sidste farvel og Birte, Lis og Dorte deltog i bisættelsen.

Vi har lige haft bestyrelsesmøde og referatet vil være at finde på hjemmesiden inden længe.

Der er aftalt nye rengøringsdage for resten af 2014 og det vil blive ligesom sidst, at foreningen giver mad når rengøringen er overstået. Dagene bliver:

Torsdag d. 3/7 kl. 17.00
Torsdag d. 11/9 kl. 17.00
Torsdag d. 6/11 kl. 17.00

Torsdag d. 11/9 bliver endvidere en dag, hvor vi afholder en lille høstfest. Alle er ved at være tilbage efter velfortjent sommerferie og vi trænger nok til at hygge os sammen igen. Hvis du sidder med en god idé, så skriv endelig en mail til os på ramlosehusflid@gmail.com dog senest d. 11/8 2014. Har du lyst til at hjælpe med madlavning denne dag, så kontakt Charlotte eller Lonni. Vi skal bruge ca. 5 personer.

Efter sommerferien pønser vi endvidere på, at åbne et syværksted. Det kommer til at foregå om onsdagen i tidsrummet kl. 18.00 til 21.00. Der er en af vore medlemmer som vil donere en symaskine og en overlocker til formålet og derudover må man medbringe egen symaskine. Der vil være mulighed for at lære/få hjælp til at klippe efter mønster, gode råd og fif til syning, hvis der er noget man ikke lige er så ”stiv” i og forhåbentlig bliver det sjovt og lærerigt. Har man lyst til at komme og strikke mv. er der også mulighed for det. Det vil blive Lonni der er tovholder disse dage. Nærmere info følger når vi nærmer os.

En masse af os ved en hel masse om garnkvaliteter, hvilket garn kan man bruge til hvad, strikkefastheder, hækleteknikker, opslagnings og aflukningsmetoder… ja alt mellem himmel og jord. Hvorfor så ikke lære lidt af hinanden?? Vi har besluttet, at den anden torsdag i hver måned, vil vi bruge på disse ting så hvis du har/kan noget som vi andre ville elske at kunne, så kom endelig på banen og øs ud af din visdom. Første gang bliver torsdag d. 4/9 hvor Anette og Margit vil fortælle noget om garnkvaliteter og hvad kan garnet bruges til, udregning af løbelængder, strikkefasthed osv.

Foreningen deltager i år på Kildemarked i Tisvilde i weekenden 2-3 august. Det er et marked hvor lokale kunsthåndværkere kan udstille og sælge deres ting og det er ret svært at få en plads. Men det er lykkedes os. Hvis du har nogle ting som du gerne vil udstille eller sælge på dette marked, er du velkommen til at aflevere det til en af os fra bestyrelsen. Der vil også blive lagt et skema i nørklecaféen hvor man kan skrive sig på, hvis man har lyst til at deltage på Kildemarkedet.

Torsdag d. 7/8 2014 tager vi på tur med Frederikke. Vi har lejet båden, der sejler på Arresø i nogle timer og det er meningen at vi skal hygge os, have lidt mad og drikke og ikke mindst nørkle under vejs. Der er afgang fra Ramløse lystbådehavn kl. 17.00. Nørklecaféen åbner som den plejer kl. 14 og så følges vi ad til havnen. Prisen for dette arrangement er kr. 75,00 for medlemmer. Der er plads til 50 personer og skulle vi ikke få solgt alle pladser er det muligt at få gæster med for kr. 150,00. Der vil blive serveret landgangsbrød og lidt koldt at drikke, vand og hvidvin under vejs. Beløbet kan indbetales på foreningens konto:2418-0715670119 og tilmelding er bindende ved indbetaling. Vi håber på godt vejr og glæder os til at se så mange som muligt.

På bestyrelsens vegne

Dorte