2014

Nyhedsbrev nr. 3, august 2014

 

Nu er sommeren ved at gå på hæld og man kan for alvor mærke, at efteråret er lige om hjørnet. Det bliver igen tid til indendørs syslerier og vi kan også mærke i nørklecaféen at vores medlemmer har tid til at komme og nørkle igen. Det er dejligt og I er så velkomne alle sammen.

Hen over sommeren, har foreningen deltaget dels i Håndværkets dag ved Ramløse Mølle og Kildemarkedet i Tisvilde. Det har været rasende hyggeligt og vi har gjort en masse reklame for foreningen men vi må konstatere, at vi ikke skal deltage for at få solgt nogle af vores nørklerier. Der er ingen der har lyst til at købe hverken trøjer, sjaler eller uldne sokker i 27 graders varme. Forståeligt nok måske. Vi overvejer kraftigt i bestyrelsen om det er pengene værd, at deltage i disse arrangementer fremover.

Vi har også haft et arrangement i foreningen, nemlig sejlturen med Frederikke. Det var en kæmpe succes. Vi havde en pragtfuld tur på Arresø med mad og drikke, musik, nørkleri og masser af snak. Vi har kun modtaget positive tilbagemeldinger og vi overvejer om ikke vi skal lave en lignende tur igen til næste år.

En af vores helt store udfordringer i øjeblikket er vores hjemmeside som I nok har bemærket er sten død. Det handler i alt sin gribende enkelthed om at domænenavnet www.ramlose.husflid.dk stadig er ejet af foreningens stifter Marianne Hertz, hvilket vi i bestyrelsen ikke har været opmærksomme på. Marianne har fået tilsendt regningen for domænet og da hun jo ikke har noget med foreningen at gøre mere, har hun jo naturligvis ikke betalt. Vi ligger pt i forhandlinger med DK Hostmaster om at overtage domænet og har også betalt det skyldige beløb. Vi holder alle vejret og håber på, at det hele snarest falder på plads, så vi kan få gang i hjemmesiden igen.

Et af vores medlemmer Anette Ø Petersen vil rigtig gerne lave vores helt egen farve og garnkvalitetskort over garn fra Garnudsalg.dk. Har du købt garn hos garnudsalg, så lav en lille pose/kuvert til Anette med en stump af garnet og de oplysninger du har om hvad det er for noget garn, løbelængde osv. og aflever det i nørklecaféen, så samler Anette det hele, til stor glæde og gavn for os alle.

torsdag d. 4/9 tager vi hul på vores erfaringsudvekslingsdage. Anette, Margit og Anne vil i tidsrummet kl. 16.30 til ca. 17.30 fortælle os en masse om garnkvaliteter, strikkefastheder og hvilket garn kan man bruge til hvad. Jeg ved at de har en masse rigtig spændende ting i ærmet, så kom og lyt med. Vi modtager stadig gerne emner fra jer, hvis I sidder med en viden om noget som vi andre kunne have glæde af at vide. Læg blot en seddel i ris og ros kassen.

Torsdag d. 11/9 skal vi igen gøre rent og hygge med fælles spisning.

Vi er i gang med at prøve at arrangere nogle arrangementer i løbet af efteråret/vinter. Der kommer muligvis en med smykkeværksted. Vi planlægger også besøg af en som nålefilter nisser. Sidst men ikke mindst planlægger vi en tur ned til Louise Harden i Butikken på landet. Louise designer sit eget strik og gimper osv. Vi har forsøgt at få Louise op til os men det har desværre ikke været muligt. Hvis vi skal besøge Louise kan vi max. komme 15 personer ad gangen, så vi vil meget gerne have nogle tilbagemeldinger fra jer om jeres interesse for dette arrangement, da der jo ikke er grund til at arrangere flere hold, hvis der ikke er behov for det.

Vores eget syværksted starter også op her i efteråret. Vi forestiller os, at det bliver til oktober, da Lonni i skrivende stund har ferie. Mere om dette følger, når alt er planlagt og tilrettelagt. Vi kan dog sige at det bliver onsdag aften.

Vores lokalesituation er fortsat uløst men der er en arbejdsgruppe som er i tæt samarbejde med kommunen om at vi i Ramløse skal have et hus til foreninger og kreative formål. Kommunen er positivt indstillet og det bliver rigtig spændende hvad der kommer ud af samarbejdet. Indtil videre bliver vi hvor vi er og nørkler som vi plejer hver torsdag imellem 14 og 21.

På bestyrelsens vegne

Dorte