2016

Nyhedsbrev nr. 2, april 2016

 

Endelig blev det forår. Fuglene pipper, Forsythiaen blomstrer og dagene bliver lysere og lysere.

I vores lille forening, har den nye bestyrelse holdt det første bestyrelsesmøde. Nu skal der igen til at ske nogle ting og forhåbentlig holder tidsplanen for vores flytning, så vi får lidt mere plads at gøre med, til vores aktiviteter.

Vores åbne/lukkehold er blevet noget amputeret og vi kunne godt bruge nogen som har lyst til at være med til at lukke nørklecaféen om torsdagen. Det er jo pt. Alice, Mona og Hanne der åbner hver torsdag og derfor er det kun aftenlukningen der er i spil. Det er ikke altid at vi først lukker kl 21. Det er bare vigtigt at der er en som har ansvaret for, at der bliver lukket, skraldespanden kommer ud, kanderne bliver skyllet af, den sidste opvask er taget og der ser nogenlunde pænt ud til de næste der kommer. De sidste der er tilbage om aftenen plejer at hjælpes ad, så det tager max 10 minutter. Har du lyst til at være med på holdet, så kontakt Dorte, enten i caféen eller på tlf.: 22460969.

På generalforsamlingen vedtog vi, at vi skal betale yderligere 50 kr. i kontingent for 2016. Lis modtager bidrag med kyshånd. Du kan som vanligt indbetale på konto 2418 0715670119. Hvis der er nogen der mangler at betale hele kontingentet for 2016, og få nyt medlemskort, er det måske også ved at være tid. Betalingsfristen er 1/6 2016.

For at rydde eventuelle misforståelser af vejen fra generalforsamlingen omkring foreningens økonomi, vil vi gerne slå fast, at foreningen på ingen måde kører på pumperne. Vores økonomi er sund og det skal den helst blive ved med at være.

Vi skal have oprettet nogle forskellige grupper i husfliden og vi har derfor brug for nogen medlemmer der gerne vil hjælpe med at være tovholdere.

Vi har aftalt at den første torsdag i måneden bliver "vise frem dag". Denne dag kan man tage de ting med man har lavet og vise frem til de andre. Det bliver også denne dag der bliver "lære fra sig dag" forstået på den måde, at hvis man kan en teknik eller et fif som andre kan have glæde af at lære, så foregår det første torsdag hver måned. Man er ikke tvangsindlagt til at deltage i instrukserne. Vi tænker, at man samler sig i en gruppe hvor der bliver undervist. Vi skal bruge en tovholder til disse torsdage. Én som kan samle og holde styr på hvem der gerne vil lære fra sig hvad folk gerne vil lære, så det ikke endnu engang løber ud i sandet. Kunne du tænke dig at være tovholder, så kontakt endelig Anne. Det kommer selvfølgelig til at foregå i samarbejde med bestyrelsen.

I løbet af de næste få måneder skal vi flytte i nye lokaler. Vi har derfor brug for gruppe som kan samle alle de praktiske ting og koordinere vores flytning i samarbejde med bestyrelsen. Synes du at det kunne være sjovt at være med i den proces så er det nu du skal melde dig på banen.

Vi har nok alle noget garn i gemmerne, som enten er i overskud fra tidligere projekter eller som vi ved at vi aldrig får brugt. Hvorfor ikke lade andre få glæde af det? Vi tænker, at lave fast dag hvor formålet er at sælge eller forære overskudsgarn væk, som vi ikke selv vil bruge. Om man vil have lidt penge for det eller man bare ønsker at give det væk er ikke så afgørende. Vi skal også her bruge en tovholder som kan sætte det hele lidt i system. Kontakt også gerne her Anne.

I øvrigt samler vi stadig garnrester i en sæk i caféen til varmestuestrik!!

Anne har fået en genial idé til en del af udsmykningen i vores nye lokale. Hun har foreslået at vi laver en stor kollage som skal bestå af alle mulige små lapper (15x15 cm) med forskellige strikketeknikker,

væveteknikker og syteknikker. Vil du gerne hjælpe Anne med at holde styr på det projekt, så kom frit frem. Denne lap skal så forsynes med et navn på teknikken og et nummer. Der bliver lavet en mappe, opslagsværk, hvor man under det pågældende nummer, kan finde en beskrivelse af hvordan man laver den pågældende teknik. Man kan også lave lapper der måske ikke skal med i kollagen, eller når kollagen er færdig, med teknikker som man gerne vil dele med andre og føje ind i opslagsværket. Størrelse på lapper ca 15 x 15 cm. Vi tror det kunne blive rigtig sjovt og rigtig lærerigt.

Hvis der er nogen som gerne vil hjælpe med det projekt er det også Anne i skal kontakte.

Vi synes selv, at vi har sat rammerne om nogle gode aktivitets tiltag og vi håber så, at I vil tage godt imod dem og bidrage aktivt til at få dem ført ud i virkeligheden. Det vil jo være en sand fryd at Ramløse Husflid fortsat er et sted der oser langt væk af kreativitet og aktivitet.

5. juni bliver der traditionen tro, afholdt marked ved præstegården. Som noget nyt har man i år mulighed for at få sin egen bod hvor man kan sælge egne produkter. Det koster ikke noget men man skal aflevere 10% af det man tjener. Man skal selv sørge for boden, dvs bord, stol mv. Man får ca. 3x3 meter.

Vi har fået en ny rabataftale med en netbutik der hedder Emooto. De sælger lækkert garn mv. Vi får 10% rabat på varer der ikke er nedsat i forvejen og rabatten opnås ved at skrive koden Ramløse2016 i rabatkodefeltet ved bestilling/betaling. Butikken har mærker som: Permin, BC garn, Mayflower, Schachenmayr, Gepard, Cewec osv.

Hvis du har brug for at komme ind i Husflidens lokale udenfor åbningstid kan du altid kontakte Birte på tlf.: 60891442 eller Dorte på tlf.: 22460969 og låne brik og nøgle.

Sidder du og brænder med en god idé eller der er andet som du synes bestyrelsen skal vide, kan du altid kontakte os på ramlosehusflid@gmail.com eller i nørklecaféen.

Håber i alle får et super godt forår og kigger forbi Husfliden.