2019

Nyhedsbrev september 2019

 

Kære alle

 

Mølledag

Vi var, vanen tro, med på Mølledagen (håndværkets dag) søndag den 28. juli.

Det var en hyggelig dag med spredte byger, men også med stor interesse for vores salgsboder.

Som sædvanligt var der stort salg i strikkerierne, og vi var ligefrem i konkurrence med andre grupper om priser på vaske- og karklude.

Heldigvis var en knipler præsenteret, ellers var der kun mødt strikkere op. Til næste år skal vi sikre, at der er præsentation fra alle grupper. Vi må ikke glemme, at vi er en forening og hvad vores formål er – nemlig at udbrede husflid i lokalområdet, og det gør vi kun, hvis alle grupper er repræsenteret.

 

Marianne Frisenvang

Den 15 august havde vi besøg af Marianne Frisenvang.

Det blev noget af en øjenåbner for de 22 medlemmer, der var mødt op til foredrag og muligheden for køb af disse fantastiske garner.

Marianne Fiesenvang startede med at vise en dokumentar hun selv var kvinden bag. Her blev vi indført i, hvordan livet var for alpakaopdrætterne og deres familier i det fattige Marcapata i Perus bjerge i 4000 m højde.

Det var fattige mennesker med meget få mulighed for at ændre deres levevilkår. De var tvunget til at sælge deres uld til storopkøbere til stadig lavere priser. Det indebar at de ikke længere havde råd til at betale bussen til børnenes skole, hvorfor børnene ikke længer fik uddannelse og endte med at følge i fædrenes fodspor som alpakaopdrættere og ikke havde mulighed for at forbedre deres simple levevilkår.

Marianne Frisenvang fik på eget initiativ sat en produktion i gang, hvor kvinderne blev inddraget i arbejdet med alpakaulden.

Der blev oprettet et cooperativ, hvor 20-25 kvinder blev beskæftiget med at rense, spinne og plantefarve garnerne for derefter at sælge produktionen til Marianne Frisenvang, som sælger den direkte videre til vi danske forbrugere, der elsker meget blødt alpakauld af fineste økologiske kvalitet.

Som salget af garner øges, øges antallet af kvinder, der kan beskæftiges og aflønnes og forbedrer familiernes levevilkår. Der er nu råd til, at børnene kan komme med bussen til skole.

Det er bare en solstrålehistorie.

 

Tilbagemelding fra grupperne

Som noget nyt, meddelte vi i sidste nyhedsbrev, at vi skulle have tilbagemeldinger fra de enkelte grupper, om hvad der rører sig.

Vi har fået følgende tilbagemeldinger:

 

Vævegruppen

Vævegruppen har ikke som sådan holdt sommerferie, men har været på nedsat tid. Vi har haft en del varmefri, men er nu oppe i fulde omdrejninger hver onsdag igen.

Der er gang i en masse spændende projekter. Vi væver plisséstof, dobbeltvæv til tørklæder, plaider, bobletørklæder med magiske garner og mange flere ting.

Onsdag den 25. september kl. 16.30 vasker vi et bobletørklæde, så kom og kig på og se magien med egne øjne, når tørklædet kommer i vand.

Samme dag vil vi også vise en taske, der er vævet med mangefarvet trend og med indslag af stof.

Vel mødt!

Kniplegruppen

Kniplegruppen er startet op den 1. september og har følgende mødedage:

Onsdage kl. 13 - 16: 18/9, 16/10, 13/11 og 11/12.

Søndage kl. 10 - 13: 29/9, 27/10 og 8/12.

Vi er i fuld gang med forskellige projekter. På kniplebrætterne ses motiver fra både dyreverdenen og ting til julepynt. Vi har også en enkelt forårspige til at binde det hele sammen.

Vi på holdet synes, det er spændende, og byder alle velkomne, som har lyst til at kigge forbi og se, hvad vi nørkler med.

 

Nørklegruppen

Nørklegruppen har haft travle med at strikke og hækle klude og lapper til mølledagen.

Vi har i de seneste måneder haft travlt med at sige velkommen til en del nye medlemmer, og en del af vores ”gamle” medlemmer har haft ekstra travlt med at lære nye interesserede i forskellige strikke og hækleteknikker til alles fornøjelse og forlystelse.

Ellers er der gang i trøjer i alle størrelser, ponchoer, babytøj, dukketøj, klude og lapper samt meget andet spændende.

Vi regner med, at produktionen her i efteråret står på salgbare effekter til fødselsdagen og til julemarkedet.

 

Sygruppen

Ingen tilbagemelding

 

RAMhusets fødselsdag

RAMhuset fylder 3 år den 27. oktober. Det er en søndag

Der er åbent hus i tidsrummet kl. 13.00 – 15.00, og vi holder selvfølgelig åbent. Der er mulighed for at fremvise vores forskellige produktioner, og jeg vil mene, at der er mulighed for salg.

ALLE grupper bedes repræsenteret. Jeg behøver næppe gentage, hvorfor det er vigtigt at alle grupper deltager med mindst én repræsentanter.

 

Samarbejde med skole/dagtilbud

Det har længe været en ønske at udvide samarbejdet mellem RAMhusets underafdelinger og skole/dagtilbud.

Derfor har RAMhusets formand forhørt sig om vores kompetencer. Dem har jeg selvfølgelig oplyst, og de dækker alle vores grupper.

Det bliver spændende, om vi fremover kan deltage i et sådanne samarbejde, men det hører vi nærmere om.

 

Bedste hilsner på bestyrelsens vegne

Pernille