Om foreningen

Ramløse Husflid – hvem er vi?

Her i Ramløse har vi vores egen husflidsforening, som holder til i RAMhuset. Mange har sikkert allerede hørt om os, andre måske slet ikke. Men hvem er vi egentlig? Hvad laver vi? Hvordan bliver du medlem, og hvad koster et medlemskab? Hvis du er interesseret, så læs med her:

Om os

Vi er en hyggelig lille forening med 43 medlemmer. Vores forening blev stiftet i 2012 og startede med et strikkehold, som mødtes hver torsdag fra kl. 14-21.00. Vi mødes stadig til strik om torsdagen, men over årene har vi udvidet vores forening med et vævehold, et syhold og et kniplehold.

Vores forening henvender sig til alle, som elsker at strikke, hækle, sy, kniple, væve og brodere, og som ønsker at være med til at udbrede kendskabet til håndarbejdet og holde det i hævd, selvfølgelig twistet op med nutidige trends. Det er altid hyggeligt, sjovt, kreativt og ikke mindst meget lærerigt at mødes.

Et årligt medlemskab koster kr. 300,00. Som medlem får du et medlemskort, som giver rabatter til udvalgte stof- og garnforretninger.

Nye tider

Sidste sommer syntes vi, at tiden var inde til at slå en kolbøtte i vores forening for i endnu større grad at:

· Efterleve foreningens formål om at fremme og udvikle interessen for håndarbejde.

· Fastholde nuværende medlemmer og tiltrække nye.

· Tiltrække nye kræfter til bestyrelsesarbejde og arbejdsgrupper.

· Udvikle nye aktiviteter til glæde for alle.

En arbejdsgruppe blev etableret, og alle medlemmer blev opfordret til at byde ind med ønsker. Tavlen i vores lokale blev hurtigt fyldt med gule post-it lapper – for idéer var der masser af. Det var fantastisk at mærke den synergi, der blev (gen)skabt ud af de mange idéer, der kom på bordet. Endnu en nedlukning af Danmark kom dog i vejen for vores mange nye planer, og kreativiteten blev endnu en gang uønsket sat på standby.

Men nu er vi klar med nye foreningstilbud. Vi er umådeligt stolte over, at vi fra september 2021 kan tilbyde følgende hold:

 

Mandage

Broderihold kl. 18.30-21.30 - lige uger 

Er du vild med broderi, så er dette hold lige noget for dig. Vi syr alt lige fra bagsting, running stitches, tungesting, kædesting, ”Lazy Daisy”, franskeknuder, kolonialknuder, fladsting eller lige nøjagtig de sting, der måtte friste.

Holdet er både for medlemmer og ikke-medlemmer.

Pris for medlemmer u/foredrag: Kr. 0 pr. gang. For ikke-medlemmer: Kr. 20,00.

Pris ved foredrag, eller udefrakommende undervisere, er prisen individuel.

Strikkecafé kl. 19.00- 21.30 – ulige uger 

Har du lyst til at udfordre dine hidtidige strikketeknikker og lege med detaljen, så er det her, du skal melde dig til. Vi lover, at det bliver sjovt, spændende og udfordrende.

Holdet er for både medlemmer og ikke-medlemmer.

Pris for medlemmer u/foredrag: Kr. 0 pr. gang. For ikke-medlemmer: Kr. 20,00.

Pris ved foredrag, eller udefrakommende undervisere, er prisen individuel.

Kniplehold - kl. 10.00-14.00

Vores kniplehold mødes fast:

Den første søndag i hver måned kl. 10.00-14.00

Og den tredje mandag i hver måned kl. 10.00-14.00

På knipleholdet laver vi de fineste små blomster, hjerter og figurer ud fra helt simple mønstre og teknikker. Vi bruger kniplebræt, kniplebrev, nåle, tråd og kniplepinde. Du lærer et rigtig smukt og bevaringsværdigt håndværk, som samtidig også er rigtig sjovt.

 

Onsdage

Vævehold kl. 13.00 - 18.00

Her på holdet kalder vi os for "vævebierne". Vores vævebier mødes omkring vævene og diskuterer teknikker, garner og de udfordringer, der kan være med vores væve. Vi inspirerer hinanden og viser de ting frem, vi har vævet hjemme. Vi har ofte gang i fællesprojekter. Vi diskuterer, hvad vi vil væve og sætter efterfølgende vævene op i fællesskab og væver på skift. Alle kan byde ind med forskellige forslag. 

 

Onsdage

Syhold kl. 16.00-20.00

På vores syhold syr vi patchwork, børnetøj, tøj til os selv eller, hvad vi finder på. Vi holder os aldrig tilbage for at stable en workshop på benene for at være fælles om et nyt projekt.

Vi har 3 nyindkøbte symaskiner og 1 overlocker til fri afbenyttelse.

 

Torsdage

Strikkehold – kl. 14.00-17.00

Her møder du vores mangeårige strikke- og hæklehold.

Her kan du komme og strikke eller hækle lige, hvad du har lyst til, fra helt enkle til mere krævende modeller. Vi hjælper hinanden, holder fremvisningstorsdage og får en snak om dit næste projekt. Holdet er også for dig, der aldrig har strikket eller hæklet før, og som synes, at ”nu skal det være”.

 

 

Siden er opdateret 29/1/23. Åbningstider og lukketider er anført som de er lige nu, Vi er naturligvis åbne for at udvide tiderne, hvis der er ønsker i forhold til dette.

Du kan også følge os på Facebook. Det er her vi fortæller om nye aktiviteter, slår begivenheder op og oplyser om eventuelle aflysninger og ændringer fra gang til gang.

Har du fået lyst til at være en del af vores hyggelige forening, er du mere end velkommen til at kontakte formand Anne Bengtsson på 2146 5781 eller at sende en mail til ramlosehusflid@gmail.com.

Vi mødes altid i RAMhuset, Frederiksværkvej 109, Ramløse – 3200 Helsinge


Ramløse Husflid
Frederiksværkvej 109
Ramløse
3200 Helsinge

Medlem af Fora